Ангелкова предлага: Удостоверенията за категоризация на хотели и заведения да се удължат с една година

Автор: Plovdiv Now 6489
Ангелкова предлага: Удостоверенията за категоризация на хотели и заведения да се удължат с една година

Удостоверенията за категоризация на ресторанти и хотели, да се удължат с една година.  Това предлага министърът на туризма – Николина Ангелкова пред Правната комисия в Народното събрание. По думите й това е една от мерките, която ще облекчи туризма.

Срок на действие на документа е 5 години. Заради извънредните мерки, хотелите и ресторантите в момента не работят, а предложението на Ангелкова е удостоверението да има сила още една година.

„Много от тях не работят и ако не се увеличи срок, ще ги поставим в положение да не функционират. Те не могат да изпълняват изискванията и може да не отворят въобще”, каза Ангелков.  Тя настоява този текст да влезе между първо и второ четене на новия проектозакон.

„С моя заповед, до 11 май работна група трябва, да изготви административни актове и наредби, да са готови след извънредното положение. Една от тях е да се определи се определи епидемичните мерки за ограничаване на заразата. Става дума за карантина или изолация на лица, които са били контактни със заразени или са се прибрали от чужбина”, каза министърът на здравеопазването – Кирил Ананиев.

Предлагат се промени в акцизите и данъчните ставки.

Припомняме, че Здравният министър Кирил Ананиев и другите министри представиха промените в Закона за здравето и другите нормативни актове пред Правната комисия в Народното събрание.  Те касаят различни здравни, икономически, социални и екологични мерки, които ще останат в сила след края на извънредното положение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина