Андон, убил 4-ма при катастрофа край Пловдив, призна вината си! Съдът върна делото на прокуратурата

Автор: Ива Модова 13986
Андон, убил 4-ма при катастрофа край Пловдив, призна вината си! Съдът върна делото на прокуратурата

“Признавам се за виновен. Съжалявам за случилото се”, това бяха думите на Андон Огнянов, който причини по непредпазливост смъртта на 4-ма души след катастрофа край Пловдив. 20-годишният мъж изцяло призна фактите и обстоятелствата по обвинителния акт.

Припомняме, че трагичният инцидент стана в края ма март. Според първоначалната информация, БМВ с пловдивска регистрация навлязло в лентата за насрещно движение и се ударило челно в Сеат с кърждалийска регистрация.

Намясто са загинали 31-годишният водач на втората кола и негови спътници, на 28, 49 и 54 години, всички от Кърджалийска област.

По време на разпоредителното заседание, защитникът на Огнянов – Красимир Баков поиска делото да се гледа по съкратената процедура, като заяви, че има готовност веднага да се пристъпи към същинското разглеждане на процеса.

В съдебната зала роднините и близките на четиримата загинали не се появиха. Те са упълномощили адвокати, които да ги представляват. За разлика от тях обаче, цялото семейство на Андон Огнянов пристигнаха в съда. Майка му дори застана пред председателя на състава като защитник на сина си.

Представителите на жертвите бяха конституирани като частни обвинители, но те не предявиха граждански искове. По думите на адвокат Николай Димитров и  Жени Тасева, сестрата на двама от починалите, не е била търсена в качеството си на наследник на фаза досъдебно производство. Тя е била призована от съда, едва на фаза разпоредително заседание.

Поради тази причина, след съвещание на съда, председателят на състава не даде старт на делото. Като мотив Славка Димитрова посочи имено това обстоятелство, че жената е с нарушени права като наследник на братята си. Разследващите не са положили усиля да я издирят и да й разяснят правата.

Съдът посочи още едно нарушение, допуснато в обвинителния акт. В диспозитива, а и във фактическата обстановка, не е описано конкретното място, където е настъпило ПТП-то. Не е посочена областта и точната локация, а е описана само номерацията на самия път. Според съдя Димитрова, по този начин се накърняват правата на обвиняемия.

Поради тези причини делото бе върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснатите грешки в обвинителния акт. Що се отнася до Огнянов – той ще се върне обратно в ареста, където ще чака насрочването на ново заседание.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина