Андон, убил 4-ма в катастрофа край Пловдив, пак се изправя пред съда

Автор: Plovdiv Now 6761
Андон, убил 4-ма в катастрофа край Пловдив, пак се изправя пред съда

Андон Огнянов, който причини по непредпазливост смъртта на 4-ма души след катастрофа край Пловдив, се изправя пред магистратите от Пловдивския окръжен съд. 

Припомняме, че трагичният инцидент стана в края на март. Според първоначалната информация, БМВ с пловдивска регистрация навлязло в лентата за насрещно движение и се ударило челно в Сеат с кърждалийска регистрация.

Намясто са загинали 31-годишният водач на втората кола и негови спътници, на 28, 49 и 54 години, всички от Кърджалийска област.

Немската кола е била управлявана от обвиняемият Антон. Той прекара няколко дни в болница. Самият той е придобил правоспособност по време на дългогодишното си пребиваване в Кипър. Въпреки че движението там се извършва в обратното платно за движение, той така и не е придобил повторно квалификация в България. 

В понеделник ще бъде направен втори опит за стартиране на делото срещу 20-годишния мъж. На предходното заседание, защитникът на Огнянов – Красимир Баков поиска делото да се гледа по съкратената процедура, като заяви, че има готовност веднага да се пристъпи към същинското разглеждане на процеса.

Ход обаче не бе даден. Оказа се, че в диспозитива, а и във фактическата обстановка на обвинителния акт, не е описано конкретното място, където е настъпило ПТП-то. Не е посочена областта и точната локация, а е описана само номерацията на самия път. Според съдът, по този начин се накърняват правата на обвиняемия.

Поради тези причини делото бе върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснатите грешки в обвинителния акт.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина