Американски лазер от най-висок клас вече в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 11262
Американски лазер от най-висок клас вече в Пловдив

Лазерната епилация е една от иновациите, които трайно влязоха в живота на съвременната жена в последните години. Красивата, здрава и секси кожа е основна предпоставка за перфектна визия. Бръснене, кола маска, скубане с пинсета и другите методи вече са на път да бъдат забравени и оставени в миналия век, защото практикуваната днес лазерна епилация е модерният метод.

Пловдивският център за естетика „Вега” разполага с последно поколение апарат - Александритен лазер. Той доказано разрежда окосмяването и има дълготраен ефект, за разлика от другите типове лазери, които просто не унищожават перманентно окосмяването. Процедурата е напълно безболезнена. Освен това при нея се избягват изцяло проблемите от обратния разтеж на косъмчетата, както става при третиране с кола маска или епилатор.

„GentleLase Pro е лазер, който има американски сертификат за качество и безопасност за медицинска техника, което гарантира качество и безопасност. Работи се с охлаждащо устройство, гарантиращо обезболяването на зоната, котоято се третира”, разказва д-р Мария Николова.  

Броят на необходимите процедури за пълното премахване на окосмяването е различен в зависимост от третираната зона. За лице са нужни между 8 и 10 процедури, за тялото – от 6 до 8 броя. Лазерът е подходящ не само за жени, но и за мъже. Той е напълно безопасен и може да се използва и при подрастващи. „Може да се третира цялото тяло. Мъжете най-често искат да премахнат окосмяването на гръб, гърди, корем, ръце, докато при жените масово третираните зони са подмишници и интим”, посочва д-р Николова.

Нейният съвет за максимален ефект е 20 дни преди процедурата косъмчетата да не са обработвани с епилатор, кола маска или да са скубани с пинсета. Трябва просто да се оставят да пораснат и в деня преди процедурата да се обръснат. Между процедурите пък могат да се бръснат или да се подстригват с малка ножичка, но не и да се обработват по другите методи.

„Причината е, че лазерът се поглъща от самото косъмче, от меланина, който определя неговия цвят. В дълбочина се акумулира като топлина и изгаря клетките, които го формират. Ако е отскубнат преди това, процедурата няма да е ефективна”, обяснява специалистът.

Най-бързо при лазерната епилация се повлияват тъмните и дебели косми. Следващият косъм, който излиза, е много по-тънък и светъл. И не се получават раздразнения при изникването му, като с всяка следваща процедура окосмяването намалява.

Доктор Николова съветва много внимателно да подбираме лазера с който правим процедурите, защото не достатъчно мощните апарати не само няма да унищожат окосмяването, но могат да провокират появата на нови.   

Тел. за връзка с център за естетика „Вега”:

032 577 799

0889 922 577

www. vegatest-bg.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина