Алианс Франсез с един различен фестивал в Пловдив за Деня на Бастилията

Автор: Plovdiv Now 5539
Алианс Франсез с един различен фестивал в Пловдив за Деня на Бастилията

Френската музика ще празнува в Пловдив денят на Бастилията и вече кипи трескава подготовка за следващото 17-то издание на Международния фестивал за шансони „Златен ключ"-Пловдив 2020, който е без аналог у нас и е най-големия музикален франкофонски форум на Балканите, ежегодно организиран от Алианс Франсез в партньорство с Община Пловдив. Тай е втората по важност и мащаби такава проява в Европа след тази в Амстердам, която дава възможност за докосване до различни култури и всичко това през призмата на френския език.

Това издание на Фестивала ще е по-различно поради актуалната обстановка и санитарните изисквания, а вече с удоволствие и нетърпение очакваме участието на големия победител за 2019 год. от проведения музикален формат по френската национална телевизия „Талантът на Франция”, който ще пее в Пловдив през 2020 год. на Фистивала, но тази година с концерт-рецитал.

С този концерт на двамата братя близнаци Джес и Уесли, Алианс Франсез ще отбележи и Националния празник на Френция 14 юли – Денят на Бастилията. В предишното издание чаровните братя само загатнаха за своя огромен талант. “Jessandwest” е дует спечелил всички възможни награди на формата – на жури, публика, за автори и композитор и др. Стилът им е фолк-блус и блус-рок, а звученето им е дълбоко романтично, вдъхновено от музиката на 50-те и 80-те години.

Специално за участието си на  „Златен ключ” – Пловдив 2020, талантливите близнаци приеха предизвикателството и са направили свой авторски аранжимент на популярна балгарска народна песен, която те ще интепретират на концерта на български език. Подготвят се и още много други интересни и приятни изненади за публиката и гостите на града,” сподели директорът на Алианс Франсез, г-жа Теофана Брадинска.  

Предстои и френска седмица на пл. „Стефан Стамболов” от 22 до 28 юни. Поредното 17-то издание на Фестивала ще се проведе на 13 и 14 юли 2020 год. Отново в ДК «Борис Христов» - южна тераса, а концертите са от 19ч.   

На 15 юли ще има и ателие с френските музиканти и българските таланти от Арт Войс Център.

На концерт-откриването на 13 юли ще чуем със свои изпълнения изявени лауреати от предишните конкурси на Фестивала, а тази година ще вземат участие и млади таланти възпитаници на Арт Войс Център, които са партньори на това издание.       

На 14 юли, Денят на Бастилията, ще бъде концерт-рецитала на френския талантлив дует, които ще се постараят да впечатлят и завладеят пловдивската публика и гостите на града за своя национален празник.     

Входът е свободен!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина