Александър, убил таксиметров шофьор на Адата, твърди, че не е бил зад волана

Автор: Plovdiv Now 146
Александър, убил таксиметров шофьор на Адата, твърди, че не е бил зад волана

Автор: Веселина Петлешкова

23-годишният водач на БМВ-то отнел живота на таксиметров шофьор остава в ареста. Младият Александър Димитров днес обжалва наложената му от Окръжен съд най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража” пред пловдивския Апелатевен съд.

Апелативните съдии прецениха, че обвиняемият не е постоянно пребиваващ на територията на България и съществува риск, той да се укрие и да извърши ново престъпление. Решението на съда е окончателно.

Към момента все още се води спор кой е шофьорът на колата, защитниците на обвиняемия твърдят, че шофьор на  БМВ-то причинило катастрофата и негов собственик е Щерьо Атанасов, който в момента на инцидента е бил с 23-годишния задържан. Според свидетели на произшествието Щерьо е шофирал автомобила и веднага след като излязъл от колата заявил, че той е управлявал колата.

Александър е шофирал под въздействието на алкохол, тестът е отчел 2,10 промила в кръвта, при направен тест за наркотици става ясно, че обвиняемия е употребил и наркотик – хероин. Водачът на автомобила е без правоспособност за управление на моторно превозно средство.

Пред съда Димитров заяви, че е невинен и че той е бил само пасажер. „Не шофирах аз” каза обвиняемия. Ако съдът го признае за виновен младежът, може да получи от 3 до 15 години затвор.

Припомняме, след тежък инцидент на моста на „Адата” на място загина 60-годишен водач на такси. Инцидентът е станал на 3 август около 3.45 часа на на кръстовището на бул „Шести септември” и моста на „Адата”.

Щерьо, който е пътувал с него е бил задържан за срок от 24 часа, след това освободен.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина