Акциите продължават! Данъчните удариха култова кръчма в Пловдив

Автор: Ива Модова 5528
Акциите продължават! Данъчните удариха култова кръчма в Пловдив

НАП отново атакува търговците в Пловдив и региона. През изминалия отчетен период в „черните” списъци на приходната агенция за обекти, подлежащи на принудителна мярка „запечатване”, попаднаха редица фирми. Кафенета, магазини и закусвални, са само част от проверените обекти, в които са констатирани нарушения.

През изминалата седмица под ударите на НАП попадна култова кръчма в пловдивския квартал Кючук Париж. Заведение „При Пачо” е заплашено с принудителна мярка запечатване, след като името му се появи в „черните” списъци, публикувани в сайта на НАП.

Обектът се намира на улица „Стамат Икономов”. По време на проверката са констатирани нарушения и е съставен протокол. Не се знае все още каква ще е санкцията за фирмата и дали ресторантът ще бъде запечатан. 

Култовата кръчма е едно от предпочитаните места в квартал Кючук Париж.

В графата за неизрядни данъкоплатци попадна и още един обект в квартала. Дюнерджийницата Капри, намираща се на улица „Димитър Талев”, е била санкционирана с акт, след покупка на закуска от обекта.

В „черните” списъци попаднаха и три магазина.  Единият е за продажба на цветя и подаръци, намиращ се на улица „Зефир”. Другите два обекта са съответно на улица „ Славянска” и булевард „Княгиня Мария Луиза”. Последният е профилиран за продажба на осветителни тела.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина