Започна четвъртото издание на Дефиле „Вино и гурме“, което се провежда тази събота и неделя в Пловдив. Символичното откриване на пролетния сезон на виното започна в 12:00 ч. в Стария град, съпроводено от богатата музикална и артистична програма.
Дегустациите са също с начален час 12:00 и продължават до 19:00 часа. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната. Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават във всяка официална локация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетоните. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите. Жетоните се продават в пакети: 4 жетона – 2 лв., 12 жетона – 6 лв., чаша с 8 жетона – 8 лв.
По време на фестивала ще се проведе и традиционната „Вечер на пролетното вино” - гала вечерята, на която се връчват наградите на експертната комисия за „Най- умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието.
Дефиле „Вино и гурме“ се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив, в сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университет по хранителни технологии – Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг-фирми и други.