Академик Бултекс 99 с драматична загуба от Балкан

Автор: Plovdiv Now 4101
Академик Бултекс 99 с драматична загуба от Балкан

Академик Бултекс 99 записа драматична загуба като гост на Балкан с 99:103 /30:26, 21:19, 23:29, 25:29/ в мач от поредния кръг на НБЛ. Това бе третият изключително оспорван и зрелищен двубой между двата отбора, като в предишните две срещи Балкан победи с по 1 точка разлика. Момчетата на Асен Николов изиграха много добър двубой и водеха в резултата през голяма част от времето, но не успяха да ограничат отличната далечна стрелба на домакините, които вкараха общо 19 тройки.

Пловдивският баскетболен тим дръпна с 5-6 точки в началото и въпреки че позволи да бъде застигнат, отново дръпна с 6 точки на почивката. В началото на втората част разликата дори набъбна на 9 точки в полза на студентите, но тогава започнаха минутите на гарда на Балкан Венци Петков, който направи забележитнелно представяне, отбелязвайки общо 9 тройки от 14 опита. Най-вече благодарение на него домакините успяха да стопят пасива си и последната четвърт дойде при равен резултат - 74:74. В нея играчите на Балкан продължиха да стрелят отлично от разстояние и дори успяха да дръпнат с 11 точки. С тройки на Бачев, Груев и две последователни на Трой Франклин Академик Бултекс 99 съхрани интригата до самия край, но за обрат нямаше време.

Капитанът на пловдивския тим Васил Бачев изигра страхотен мач и бе над всички със своите 34 точки. Франклин добави 20, а Питър Олисемека се отчете с 18 точки и 9 борби. За победителите Венци Петков вкара 31 точки, Микейл Хопкинс записа дабъл-дабъл от 23 точки и 10 борби, Павлин Иванов вкара 17 точки.

Не мога да не съм доволен от играта на отбора ми, но нямаше как да спечелим при 57 процента тяхна успеваемост в далечната стрелба и многото точки от бърза атака, които ни вкараха. Трябваше да ограничим поне единия от тези два компонента, коментира след мача старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина