Айляк парада превзема Главната на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6278
Айляк парада превзема Главната на Пловдив

Над 200 участника на различна възраст ще преминат по най-дългата пешеходна улица в Европа, облечени в изработени от самите тях костюми, маски и големи парадни кукли, вдъхновени от темата за АЙЛЯКА.

Парадът, който е един от артистичните акценти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, ще стартира на 4 май в 17:30 часа от площадчето при подлеза на аптека Марица и ще премине по улица „Райко Даскалов”, покрай Римски стадион и ще продължи по улица "Княз Александър I", за да приключи около 19:00 часа на площад Стефан Стамболов пред Общината. Там празникът ще продължи до 21:00 часа с представяне на участниците, музика на живо, оригинален интерактивен перформанс – инсталация, в който ще могат да се включат всички присъстващи и други изненади.

Проектът се осъществява от Фондация „ЖАР театър-изкуство-култура“ в  партньорството на Handmade Parade (Англия), Stalker Teatro (Италия), както и на пловдивски партньори от читалищата „П.Р.Славейков“, „Младост“, „Н.Вапцаров“, „Назъм Хикмет“, „Възраждане“, КСУ  „Олга Скобелева“, ОУ „Д-р Петър Берон“.

Участниците – сред които членове на колективи и състави към читалищата-партньори, ученици от 11 ОУ „Душо Хаджидеков“, ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“, ОУ „Д-р Петър Берон“, КСУ „Олга Скобелева“, студенти от театралния клас „12+3“ на ПУ „Паисий Хилендарски“, жители на града, участвали в отворените уъркшопи в подготовката на парада, ще дефилират, маскирани с изработени от самите тях или с тяхно участие маски и костюми.

Ще има артисти на кокили, ръчно изработени парадни кукли и фигури с оригинална конструкция, много музика и атракции.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина