Аграрен университет - Пловдив в активна кандидатстудентска кампания, отбелязва 75-годишен юбилей

Автор: Plovdiv Now 5731
Аграрен университет - Пловдив в активна кандидатстудентска кампания, отбелязва 75-годишен юбилей

Тази година Аграрният университет отбелязва 75-годишен юбилей от създаването си. Верен на традициите си, днес той е модерен национален и европейски образователен, научноизследователски и внедрителски център, със значителен принос за устойчивия и интелигентен растеж на аграрния сектор, туристическия бизнес и развитието на регионите.

През 2019 г. АУ е акредитиран от НАОА с оценка 9.61 по десетобалната система, която го поставя в топ три сред университетите в страната. Години наред заема първите места в рейтинговата система на висшите училища в България. През 2019 г. отново е първенец в ПН „Растителна защита“ и „Животновъдство“ и отличен като най-престижното висше училище в ПН „Растениевъдство“ според работодателите и студентите.

Аграрният университет - Пловдив е в активна кандидатстудентска кампания за следващата академична година

В предлаганите 13 бакалавърски, 36 магистърски и 26 докторски специалности се подготвят специалисти с висока квалификация, способни да работят за осигуряване на качествени и безопасни храни, фуражи и биогорива, отговарящи на високите изисквания на европейските стандарти.

Бакалавърските специалности за учебната 2020-2021 г. са: Агрономство (Полевъдство), Лозаро-градинарство, Декоративно градинарство и озеленяване, Тропично и субтропично земеделие, Растителни биотехнологии, Растителна защита, Зооинженерство, Аграрно инженерство, Екология и опазване на околната среда, Аграрна икономика, Бизнес икономика, Икономика и управление на регионалното развитие, Аграрен туризъм.

Оценките от ДЗИ се признават като равностойни на кандидатстудентските изпити по биология, български език (езикова култура) и география, които ще се проведат в основни и допълнителни сесии на: 27 юни, 25 юли и 15 август 2020 г.

От 8 юни до 10 юли се подават документи за кандидатстване с оценки от ДЗИ. За кандидатстване с явяване на конкурсен изпит: 8-26 юни за 1-ва основна изпитна сесия и 29 юни-24 юли за 2-ра основна изпитна сесия. За кандидатстване с оценки от ДЗИ и явяване на изпит документите се подават в АУ – Пловдив или чрез ЦКПИ в гр. Стара Загора и НАПС в гр. София и техните филиали в страната. За явяване на допълнителните кандидатстудентски изпити документи се подават от 10 до 14 август само в АУ – Пловдив.

Подаването на документи за: кандидатстване, участие в следващо класиране, явяване на основни и допълнителни кандидатстудентски изпити и записване на класираните първокурсници може да бъде направено и неприсъствено чрез он-лайн приложението на сайта на АУ или чрез електронна поща в рамките на обявените общи срокове при спазване на изискванията за предоставяне на всички необходими документи. Подадените он-лайн заявления за горепосочените услуги подлежат на потвърждаване от служители на Учебно-информационния център на АУ.

Привилегии за студентите в Аграрния университет:

- Висококвалифицираните преподаватели гарантират качествено обучение, неизменно свързано с практическата подготовка на студентите.

- Бизнесът активно се включва в подготовката на специалисти за модерно българско земеделие чрез осигуряване на студентски и преддипломни стажове, стипендии за мотивираните студенти, публични лекции и споделени добри практики.

- АУ разполага с най-добрата база, съобразена със спецификата на обучението – аудитории, научни и учебни лаборатории, полета за извеждане на практически занятия с уникални колекции от различни сортове култури и породи животни.

- АУ осигурява обмен за обучение и практика на студенти по програма Еразъм+ в 116 институции от 33 държави от и извън ЕС; участие в студентски конференции, срещи и семинари у нас и в чужбина; включване в екипите за разработване на проекти и научни изследвания.

- Центърът за кариерно развитие и връзки с бизнеса към АУ осъществява връзката между образованието и пазара на труда и подпомага кариерното развитие и ориентиране на студентите. Основната му цел е да осъществява връзката между образованието и пазара на труда.

- Студентският съвет е организатор на културни, социални, спортни и доброволчески кампании, които дават поле за изява на инициативните и талантливите.

- Настаняване в реновирани общежития, безжичен интернет, интернет зали със свободен достъп, богата спортна база със закрит плувен басейн.

- Възпитаниците на АУ са знаещи, можещи и конкурентоспособни на пазара на труда.

- Студентските години в АУ оставят незабравими спомени и благодарение на уникалната атмосфера на град Пловдив.

Контакти: Учебноинформационен център – 032/654 250, 0882 384 293; [email protected]

 

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина