Александър, който, пиян и друсан, уби таксиметров шофьор, е на съд днес

Автор: Plovdiv Now 4621
Александър, който, пиян и друсан, уби таксиметров шофьор, е на съд днес

23-годишният шофьор на БМВ, който причини смъртта на таксиметров шофьор през август 2019 година в Пловдив, застава днес пред съда. Припомняме, че тежкият инцидент стана на моста на „Адата”. На място загина 60-годишен мъж. Фаталният сблъсък е бил на 3 август около 3.45 часа на кръстовището на бул „Шести септември” и моста на „Адата”.

БМВ, управлявано от 23-годишния Александър Димитров, пиян и дрогиран, не спряло на знак „Стоп“.

Александър, заедно със собственикът на колата Щерьо Атанасов, както и техни приятели, били на годеж в Столипиново, където употребили алкохол, а Александър и кокаин. Около 00,45 часа заваляло дъжд и Атанасов поканил компанията в автомобила му. Там продължили да пият.

Подсъдимият Димитров предложил да идат с колата на бар, но само Щерьо се съгласил. Тъй като не се чувствал адекватен от изпития алкохол, той отстъпил управлението на БМВ-то на Александър, който нямал шофьорска книжка.

На кръстовището до моста на Адата БМВ-то се движело със 101 км/ч, не спряло на пътния знак за път без предимство и се ударило в движещия се по път с предимство лек автомобил „Дачия“, управляван от таксиметровия шофьор, който загинал на място.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина