Административният съд в Пловдив оневини окончателно кмета на Сопот за административно нарушение

Автор: Plovdiv Now 4372
Административният съд в Пловдив оневини окончателно кмета на Сопот за административно нарушение

Административният съд в Пловдив оневини окончателно Деян Дойнов като отмени наказателното постановление от 29.11.2018 г. на Директора на Агенция за държавна финансова инспекция. Тогава в качеството му на кмет на Община Сопот му бе наложено административно наказание  - глоба в размер на 200 лева, за нарушение на чл.126 от Закона за публичните финанси.

Решението на Административен съд - Пловдив е окончателно.

Припомняме, че публичната атака срещу община Сопот и кмета Деян Дойнов започна с обвинение, че той е променил предназначението на средства в размер на 4 864,69 лева от целевата субсидия, предоставена от държавния бюджет на Общината за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища.
 
В социалните мрежи кмет на община Сопот Деян Дойнов написа:
 
"През изминалите години бяха направени редица опити за въвличане на община Сопот в политически манипулации, както и да бъдат употребени имената на града и неговия градоначалник в политически битки, които се вихрят на национално ниво. Свикваха се пресконференции, развяваха се преписки, дописки и доноси. Хора от „жълтите павета“ посещаваха града и плашеха със страшни думи. Делата обаче в една правова държава се гледат от съда, а не от политическите фигури.
 
По време на тези публични акции гледахме отстрани и не се намесвахме, защото споровете между две страни се гледа в съдебна зала. За съжаление нанесените щети като уронване на престижа на една община не са предмет на съдебното производство. Те остават само като горчив спомен и научен урок.
 
В тази политическа авантюра бяха въвлечени парламентарни комисии, Агенция за държавна финансова инспекция, Окръжна прокуратура, медии и анонимен граждански комитет.
 
Животът ни учи да не се доверяваме сляпо на анонимни сигнали и да се уповаваме в законността и справедливостта на правосъдната система", завършва изявлението си кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина