8 спирки в Пловдив “публикуват“ кратки разкази

Автор: Plovdiv Now 3448
8 спирки в Пловдив “публикуват“ кратки разкази

Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение? Например в трибуна за млади автори.

Зад тази идея застават от варненското сдружение „Кашалот“, които стартират проекта „Спирка за разкази“ като част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

В рамките на месец и половина от 20-и май до 30-и юни, осем спирки на градския транспорт в Пловдив ще бъдат преобразени в места за творчество и въображение. Темата на първото издание на проекта в Пловдив е „В капана на времето“.

„Кашалот“ кани всички творчески настроени жители и гости на Пловдив да изпратят тяхната интерпретация на темата (до 250 думи), на български или на английски, на сайта на проекта www.spirkazarazkazi.bg до 10-и май и могат да видят разказа си на някоя от спирките на градския транспорт в Европейската столица на културата за 2019 г. И не забравяйте да му дадете заглавие и да изпратите имената или псевдонима си.

Всички изпратени разкази, които отговарят на условията, ще бъдат публикувани на сайта на проекта www.spirkazarazkazi.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина