55 снегорина, 28 разпръсквача на сол и 7 челни товарача ще чистят града през зимата

Автор: Plovdiv Now 5915
55 снегорина, 28 разпръсквача на сол и 7 челни товарача ще чистят града през зимата

Пловдив е готов за зимата, съобщиха от общинската администрация. Техниката е изправна, има достатъчно количество сол и химически препарати срещу сняг и поледици. 55 снегорина, 28 разпръсквача на сол и 7 челни товарача в базите на ОП „Чистота“ и фирмата подизпълнител КМД са в денонощна готовност да реагират максимално бързо при влошаване на синоптичната обстановка.

На 24-часово разположение са и шофьорите, които до 30 минути след подадения от оперативния щаб сигнал трябва да са по машините, всяка от които е оборудвана с GPS.

На среща в Областната дирекция на МВР са предприети необходимите мерки за координиране дейността на различните институции, които да гарантират сигурността и безопасното предвижване на гражданите и при утежняване на метеорологичната обстановка.

Общинският инспекторат ще осъществява засилен контрол дали граждани, собственици на търговски обекти, фирми, организации, ведомства и предприятия изпълняват задълженията си по общинските наредби да почистват пред частните си или наети имоти. 

Работи се по утвърдени маршрутни графици. Първо се обработват мостовите съоръжения, централните булеварди и улиците, по които се движат градските автобуси, а след това – и вътрешнокварталните улици. Площадите, пешеходните зони и велоалеите се почистват със закупените през последните години малогабаритни мултифункционални машини, градът разполага и със 7 роторни снегорина. При снеговалеж служителките ръчен труд приоритетно обработват спирките и подлезите, обясниха от ОП „Чистота.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина