5-килограмова госпожица се роди в пловдивска болница

Автор: Plovdiv Now 27714
5-килограмова госпожица се роди в пловдивска болница

Бебе с тегло 5 кг и 10 грама се роди в пловдивска АГ болница. Момиченцето на име Теодора е най-голямото бебе, родено в болницата от началото на годината. Заради големите размери на плода, раждането е станало с цезарово сечение.

Теодора е второто бебе в семейството на Гергана и Мариян от сливенското село Пет могили. Шестгодишният батко също е роден със завидно тегло – 4 килограма и 490 грама. „Аз просто съм създадена да износвам големи бебета“, споделя 38-годишната Гергана.

Диня и сирене са храните, които са присъствали най-често в менюто на бременната жена. „Не ми тежеше бебето. До последно се движеше свободно и се преобръщаше в корема ми“, споделя Гергана. И признава, че ако не бе обявено извънредното положение през март, е щяла да продължи да работи и по-дълго.

Нормални по големина са бебета между два и половина и четири килограма. Големите бебета не са радост за медиците, тъй като високото тегло е възможно да доведе до патология при бебето или да бъде следствие от патология при майката. За щастие не такъв е случаят с рекордьорката Теодора. И тя, и майката вече са в къщи в отлично здраве.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина