450 000 лева от спортния събития в Пловдив отиват за борба с COVID-19

Автор: Благовест Андонов 4470
450 000 лева от спортния събития в Пловдив отиват за борба с COVID-19

Община Пловдив ще направи преразпределение на Бюджет 2020 заради битката с COVID-19. Преди седмица зам.-кметът Илия Кирчев обяви, че се подготвя пакет с антикризисни мерки за пловдивския бизнес. Макар те да облекчат пловдивския бизнес, то ще се отразят върху приходната част на бюджета.  Много общини, сред които и Пловдив, призоваха хората да плащат своите данъци, ако имат възможност.  Освен по-ниските приходи заради кризата с COVID-19, възникват и нови разходи – закупуване на предпазни средства, дезинфектанти, оборудване на лечебни заведения. Кирчев съобщи, че парите от културни и спортни събития, които няма да се състоят, ще отидат именно по това перо.

Едното преразпределение вече е направено и се очаква 450 000 лева да отпаднали спортни събития да отидат за разходи по предпазни средства и оборудване. Зам.-кметът по спорт Георги Тиюков обясни, че най-голямата сума, която отпада към спортните клубове, касае волейбола и баскетбола.  Гласуваните по 300 000 лева за „Академик Бултекс 99” и волейболния „Марица”, ще бъдат намалени на половина. Още 60 000 лева ще бъдат спестени от женския национален отбор по волейбол, който трябва да играе свои мачове в зала Колодрума.

Други отложени събития са от леката атлетика, ралита, турнири по борби и други, които са с по-малко общинско финансиране.  Спортния събития към този момент не се предвиждат за април, май и юни, обясни Титюков.

Ситуацията с Културния календар е по-различна. Към момента няма никаква яснота кои събития няма да се състоят и дали ще се взимат средства и колко от тях. Много от събитията могат да се отложат във втората половина от годината. Тепърва обаче ще се изяснява каква сума ще бъде спестена от културни събития

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина