44 000 ученици в Пловдив се връщат в класните стаи днес

Автор: Plovdiv Now 19494
44 000 ученици в Пловдив се връщат в класните стаи днес

Първият учебен ден в България. Ден на емоции както у децата, така и у техните родители. Първият училищен звънец винаги е нещо вълнуващо, нещо, което няма как да забравиш до края на живота си.

Това е денят, в който учениците се завръщат в класните си стаи, за да придобият нови знания и умения.

3360 първокласници ще прекрачат  прага на училищата за първи път. Във всички училища (общински, държавни и частни) в  град Пловдив се обучават около 44 000 ученици.

За 1300 деца първият звънец ще удари в други учебни заведения, защото ремонтите в техните класни стаи продължават.

Учениците от ОУ „Екзарх Антим I“ ще бъдат временно преместени в други учебни заведения заради цялостен ремонт и модернизация на базата, както и заради изграждането на спортна зала в двора. 

Заедно ще открият новата учебна година всички учители и ученици на Професионалната гимназия по електроника и електротехника, след което обаче само осмите, деветите и десетите класове ще останат да учат в сградата, а останалите ще бъдат преобразени. Причината е продължаващият мащабен ремонт.

А колко ни излезе подготовката на децата за така очаквания ден?

Проверка на TrafficNews показа каква е сумата, която трябва да си подготвим за ученик, който има нужда от всичко необходимо за учебния процес. Цената варира от 100 до 500 лева за пълна подготовка, като дали ще се разпростираме в покупките или ще действаме по-икономично зависи от бюджета, с който разполага домакинството.

Сумата за подготовката включва неща като ученическата униформа, дрехите за първия учебен ден, раницата и съпътстващите пособия от задължителния списък на първолака като раница, несесер, тетрадки, помагала, дрехи, обувки, униформа, но това не е всичко в задължителния списък.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина