40-те фена на Левски, които се сбиха помежду си в Пловдив, жалят наказанията си

Автор: Ива Модова 7915
40-те фена на Левски, които се сбиха помежду си в Пловдив, жалят наказанията си

Феновете на Левски, които си спретнаха меле на стадиона в Коматево, обжалват наложените им наказания. Пловдивският окръжен съд ще разгледа 14 от жалбите им днес, а останалите - утре. Това сподели пред журналисти адвокат Йордан Топалов.

Припомняме, че 40 фена бяха наказани с безвъзмезден труд и глоби, след като бяха задържани след бой между двете фракции на „сините” – „Улстрас Левски” и „София Запад”. Те са бутнали метални заграждения по време на мача "Левски" - Ботев". Топалов обаче заяви, че Българският футболен съюз е изготвил доклад, според който щети по стадиона всъщност не са били нанесени. 

"Оградата е преместваемо съоржение, а не ограда, както е описано в актовете. Преди всеки мач се прави оглед на стадиона. На това място изобщо няма ограда, както се твърди. Няма пострадали хора. Задържаните са само от една групировка - няма нито един фен от София-Запад. Имаме официален документ, че Ботев Пловдив не претендира за никакви щети", обясни защитникът.

Той приложи и документи със становище от ФК "Ботев Пловдив", както и снимки, направени преди мача. От докладите става ясно, че още тогава е имало 25 счупени седалки, като щетите са били описани по време на огледите преди футболната среща.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина