366.bg: Ежедневна рутина за грижа за кожата- чиста кожа в 5 стъпки

Автор: Plovdiv Now 7051
366.bg: Ежедневна рутина за грижа за кожата- чиста кожа в 5 стъпки

Намирането на ежедневна рутина за грижа за кожата, която работи за вас, може да ви се струва като безкраен стремеж за красота. С толкова много съвети за грижа за кожата и множество продукти, от които да избирате, може да е трудно да знаете къде да насочите енергията си. Представяме ви пет основни стъпки, които формират основата на една добра рутина за грижа за кожата.

Ежедневна рутина за грижа за кожата - Стъпка 1: Почистване


Почистването на кожата премахва потта, мазнината, мръсотията и други замърсители, които кожата ви естествено събира през деня и нощта. Това е първата стъпка в новата ви  програма за грижа за кожата.


Почиствайте кожата си сутрин и вечер, за да поддържате порите си чисти и лицето свежо. Вашият почистващ препарат може да варира в зависимост от типа на кожата, но при всички почистващи препарати, общият консенсус е да ги прилагате с движение нагоре и в кръг, така че да предотвратите образуването на бръчки. Уверете се, че ръцете ви са чисти, за да предотвратите навлизането на излишната мръсотия в порите ви. Ако имате много чувствителна кожа, използването само на вода също би било добре.

Стъпка 2: Тониране

Използването на тоник е важно допълнение към рутинната ви грижа за кожата с благоприятно въздействие върху нея. След като почистите кожата си, тонерът премахва остатъците, оставени от почистващия препарат, както и всички гримове или мазнини, които почистващият препарат може да е пропуснал. Добавените почистващи ефекти помагат да подготвите кожата си да абсорбира овлажнител и да сведете до минимум появата на порите. Някои тонери могат също да имат и антисептични ефекти. 366.bg онлайн аптеки предлагат разнообразие от тониращи продукти за всякакъв тип кожа.

Нанесете тонера веднага след като почистите кожата си, докато тя все още е влажна. Най-добрият начин да го приложите е с памучно тампонче.

Стъпка 3: Ексфолиране

Кожата ни непрекъснато отделя милиони кожни клетки всеки ден, но понякога тези клетки могат да се натрупат на повърхността на кожата ни и се нуждаят от допълнителна помощ, за да бъдат премахнати. Ексфолирането премахва тези мъртви кожни клетки.  Ако се борите с черни точки или  акне, не пропускайте тази стъпка.

Най-добре е да ексфолирате след тонизиране и преди овлажняване. Повечето дерматолози са съгласни, че трябва да ексфолирате един до три пъти седмично, но това зависи от вашия тип кожа и как реагира на ексфолиация. Експериментирайте и намерете какво работи най-добре за вас. Има химически ексфолиатори и гранулиращи ексфолиатори. И двете могат да бъдат ефективни инструменти за премахване на мъртви кожни клетки, но химическите ексфолиращи имат съставки като AHA и BHA и често са по-ефикасни.

Стъпка 4: Овлажняване

Овлажняването осигурява защитен слой на кожата, който  заключва  влагата и поддържа кожата хидратирана. Тази хидратация е това, което придава на кожата ви гладък, светещ вид. Излишно е да казваме, че това е стъпка в рутината ви, която не искате да прескачате.

Изберете овлажнител, базиран на вашия тип кожа - това може да бъде крем, лосион, гел или масло - и внимателно го втрийте в кожата с движение нагоре, като внимавате с нежната кожа около очите.

Стъпка 5: Нанесете SPF

Слънцето е най-вредният фактор за кожата и водещата причина за рак на кожата. Ето защо използването на овлажнител, който съдържа SPF или нанасяне на слънцезащитен крем е от ключово значение за предпазване на кожата от вредните слънчеви лъчи на слънцето и поддържане на младежки и здрав вид.

Нанесете SPF от поне 15 на лицето си през деня, като използвате по-висок SPF, ако се  излагане на силно слънце през целия ден.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина