3000 камиона излизат на протест в Пловдив, София и големите градове!

Автор: Plovdiv Now 4698
3000 камиона излизат на протест в Пловдив, София и големите градове!

Над 3000 камиона ще излязат на протест по улиците на Пловдив, София и ред големи градове в България, за да подкрепят създаването на единна организация, която да регулира бранша, предаде TrafficNews.bg

След като беше решено законопроектът за Автомобилна камара да бъде изтеглен, тази част от превозвачите, които подкрепят нейното създаване,  заявиха протестни действия.

 „Искаме да бъдем чути и да бъдат разсеяни всякакви слухове и митове за Българската автомобилна камара. Излизаме, за да покажем, че повечето сме единни“, заяви собственикът на ПИМК Илиян Филипов.

Равни права, обединение на всички превозвачи и защита на потребителите - така останалите фирми от бранша защитиха проектозакона.

"Свидетели сме на един безпрецедентен натиск върху законодателната власт. Една незначителна част от бранша под натиск се опитва да измести фокуса", коментира Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи. 

Премиерът Бойко Борисов поиска изтегляне на законопроекта, докато превозвачите се разберат за компромисен вариант. Засега обаче двата лагера предимно мерят сили в реториката и автопарка, който могат да ангажират за акциите си.

Какви са исканията на днешния протест?

„Да се спазва Конституцията на тази страна. След като един закон е внесен от голяма група депутати е нормално той да бъде обществено обсъден и на база на аргументите да бъде приет, отхвърлен и променен – а не чрез уличен натиск и манипулативно поднасяне на информация на премиера”, каза пред камерата на bTV Христо Христов от КРИБ.

Работодателската организация подкрепя създаването на камара.

Днес протестът ще започне след 10 ч., като в София камиони и автобуси ще бъдат на „Цариградско шосе” и в района на храм-паметника „Свети Александър Невски”. В Пловдив те ще спрат на бул. „Санкт Петербург”.  Те са поели ангажимент да не пречат на движението

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина