3 хиляди лева глоба отнесе собственик на автомивка край Пловдив

Автор: Ива Модова 42727
3 хиляди лева глоба отнесе собственик на автомивка край Пловдив

3 хиляди лева глоба отнесе собственик на автомивка край Пловдив. Обектът е функционирал без фискално устройство, тъй като било повредено. Въпреки аварията обаче, клиенти продължавали да се възползват от услугата.

В края на лятото инспектори на НАП посетили автомивката в село Цалапица. Обектът е бил пригоден за самообслужване, като водата и пяната се впръсквали срещу един лев. Данъчните пуснали монетата и водоструйката била освободена за използване. Срещу сумата обаче не бил предоставен касов бон, а дисплеят на апарата не светел.

Съставен бил акт на дружеството, стопанисващо обекта, а след месец било изготвено и наказателното постановление. Управата веднага депозирала жалба за отмяна на санкцията, която била 3 хиляди лева.

В молбата си до Районен съд, дружеството е изложило, че актът е незаконосъобразен, неправилен, както и че случаят е маловажен.

Не на такова мнение обаче се оказаха магистратите. Според тях се касае за сериозно нарушение на закона за данък добавена стойност и казусът не може да се определи като маловажен.

В заседание собственикът на автомивката заявил, че в същия ден на проверката фискалното устройство било развалено. Дисплеят не работел и не може да отрази услугата.  Магистратите обаче представиха контра аргумент на твърдяното от мениджърът. Според тях, ако действително е имало техническа неизправност, то обектът трябва да затвори и да не извършва услуги до отстраняване на проблема.

В крайна сметка Районен съд потвърди наказанието спрямо автомивката в село Цалапица. Управата ще трябва да заплати глоба в размер на 3 хиляди лева.

Снимка: Илюстративна

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина