2500 пловдивчани пяха с ансамбъла на руската армия СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 7987
2500 пловдивчани пяха с ансамбъла на руската армия СНИМКИ

Повече от 2 500 души напълниха комплекс "Сила", за да се насладят на Ансамбъла на руската армия "Александров". Той отбелязва 90-годишнината от създаването си с турне в няколко държави. Повече от 120 александровци изпълниха "златния" си репертоар от военни песни и народни танци. 

Хорът на ансамбъла е признат за един от най-добрите мъжки хорове в света. Той съчетава хармонията и чистотата на звука на академичната капела с ярката емоционалност и непосредственост, присъщи на популярните изпълнения, демонстриращи високо вокално умение. Танцуващата група на ансамбъла с нейните емоционални, закачливи и горещи изпълнения на сцената завладява сърцата на зрителите с високото си  хореографско майсторство.

Успехът на хора, солистите и танцовата група до голяма степен зависи от гъвкавия и хармоничен оркестър и неговия звук, който е уникален по своето естество. Той успешно съчетава руски народни инструменти - балалайки, байяни, хармоники с дървени и месингови инструменти. В репертоара са залегнали и песни, характерни за по-старото поколение, които продължават да се изпълняват по същия начин.

Навсякъде по света Академичният ансамбъл за песни и танци на Руската армия, носещ името на своя основател на Александър В. Александров, се смята за една от марките, славещи Русия, каквото са Болшой театър, Ермитажа, Третяковската Галерия, Диамантения фонд на Московския Кремъл. Участниците в Ансамбъла напълно го заслужават със своята уникалност и брилянтни творчески умения.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина