25 младежи от чужбина се събраха в Карловско, обменят кухня, обичаи и култура

Автор: Plovdiv Now 331
25 младежи от чужбина се събраха в Карловско, обменят кухня, обичаи и култура

Сдружение „Млади, активни, креативни“ от карловското село Куртово е домакин на международен младежки обмен в периода 9-15 септември, финансиран по Програма „Еразъм+“ на Европейската комисия.

Кампанията е под мотото „#Заедно в разнообразието“ и 25 младежи от Испания, Португалия, Хърватска, Румъния и България ще обсъждат правата на човека, равенството на половете, приемане на различията, насърчаване на толерантността и междукултурния диалог, борба с ксенофобията и расизма. Чрез интерактивните методи, упражнения, игри за сплотяване и дейности младите хора ще повишат своите компетенции по темата и ще се завърнат в своите страни с желание да продължат работа с местните младежки общности.

Младежкият обмен беше открит на 10 септември и представителите на петте държави бяха поздравени от заместник-кмета на община Карлово Антон Минев , а те се представиха с филми, клипове, видеа и презентации. От тях младите хора научиха интересни и любопитни факти за останалите страни.

Програмата на обмена включва междукултурна вечер, на която младежите представят традиционни за своята страна храни и напитки, презентират обичаите, културата и бита си. Сдружение "Млади, активни, креативни"  от Куртово пък ще ги поздрави с изпълненията на формация „Жар“ и малките певици от „Карловойс“.Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина