24 художници в Пловдив показват усещания от времето на изолацията

Автор: Plovdiv Now 6741
24 художници в Пловдив показват усещания от времето на изолацията

"Виж! Изолацията" е изложба на част от авторите на Isolated Edition на сп. „Виж” с куратор Весела Ножарова, която ще гостува в Пловдив от 17 септември до 9 октомври в артистичното пространство на AVR Atelier Vesselin Roussev. Откриването е на 17 септември от ​18.30 ч.

В периода на социална изолация, в началото на 2020 г. списание „Виж” събра повече от 70 автори - илюстратори, художници, фотографи, дизайнери, писатели и скулптори, в специален брой наречен Isolated Edition. От тяхната селекция от думи и образи се роди изложба пред м. юли в галерия Credo Bonum и книга издадена от издателство „Жанет 45“. След големия успех на изложбата в София, и останали  още под силното въздействие на този необичаен период от нашия живот, ще представим изложбата и в Пловдив в Ателие „Веселин Русев“. В тази втора версия на изложбата ще участват 24 художници, с работи, които са запечатали усещанията на хората по време на социална изолация, техните реакции: страхове, надежди и житейски размисли. Тяхната работа ще бъде съпътствана и от текстовете на поети и писатели, включени в изданието.

Емоционални рисунки, фотографии, кратки анимации и живописни платна, са само част от медиите, които са избрали авторите. В същото време изложбата отваря врата към живота ни в пост пандемичното време, навеждайки ни на размисли за възможните поуки и неизбежни промени, за бъдещето, което никога не е било по-трудно предсказуемо.

 Участват: Михаела Власева, Десислава Белчева, Мария Наблатанова, София Попйорданова, Весела Карпетрова, Мила Янева – Табакова, Георги Янчев, Мартин Атанасов, Виктория Георгиева – Mouse, Константин Костов, Андреа Попйорданова, Любен Петров – Любе, Алина Обручкова, Калоян Илиев – Кокимото, Еви Карагеоргу, Радостин Найденов, Габриела Илиева, Зоран Мише, Mominoki, Пола Попова, Яел Тайг, Силвия Богоева и Пламен Янков, Деница Бояджиева.

Събитието е от програмата на "Пловдив чете" 2020.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина