2177 проверки на пловдивската полиция в седмицата на баловете

Автор: Plovdiv Now 3618
2177 проверки на пловдивската полиция в седмицата на баловете

2177 проверки са направили служителите на пловдивската полиция в периода от 25 до 30 юни – седмицата на абитуриентските балове. 

В почти половината от случаите са констатирани нарушения. 909 са санкциите, като от тях 280 актовете, а глобите по фиш са 596.  Съставени са и 16 акта, свързани с нарушения на правилата при превоз на пътници и 57 за неспазване на пътни знаци и маркировка, съобщават от ОД на МВР - Пловдив.

В 24 от случаите са установени водачи, които са използвали мобилния си телефон по време на управление на превозното средство, без наличие на "хендс-фри" устройство. 46 са констатираните нарушения за неизползване на обезопасителен колан. 7 от проверените пътни превозни средства са били с технически неизправности.

12 са съставените актове за нередовни пътни документи. 29 са глобите с фиш за установени нарушения на правилата за превоз на пътници. За неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри са съставени 94 глоби с фиш. 187 са случаите на неправилно спиране и престой. 33 са фишовете, съставени от органите на реда, за констатирана техническа неизправност на превозните средства.

В 85 от случаите водачи и пътници са били с неизрядни документи. 29 са глобените водачи, в чиито автомобили са констатирани пътници, седнали върху рамките на вратите или показали телата си през прозорците.

На четирима от водачите е наложена принудителна административна мярка, като са отнети шофьорските им книжки за неплатени глоби във връзка с извършени предишни техни нарушения.  Полицейските служители са установили и задържали 4-ма водачи, извършили криминални престъпления на пътя - в  два от случаите водачите са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол, в другите два са шофирали под въздействие на наркотични вещества. Трима от проверените са били неправоспособни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина