2 подправки ускоряват метаболизма

Автор: Plovdiv Now 1121
2 подправки ускоряват метаболизма

Различните подправки и билки не само помагат за добавяне на вкус и хранителна стойност към вашите ястия, но някои могат също да подобрят метаболитното ви здраве. Диетологът Катрин Гервасио сподели две подправки, които трябва да добавите към закуската си, за да засилите метаболизма си.  

Шафран

Добавянето на шафран към вашите ястия за закуска може да помогне за засилване на метаболизма ви благодарение на неговите уникални биоактивни съединения, пише She Finds. Съдържа кроцин и сафранал, за които е известно, че имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Може също така да подобри настроението, потенциално намалявайки свързаното със стреса преяждане.

"Това е скъпа подправка, но може да ви помогне да ограничите апетита и да предотвратите преяждането, което косвено помага за контрола на теглото. Освен това съдържа антиоксиданти, които поддържат метаболитното здраве", казва Гервасио.

Тя съветва "да накиснете няколко нишки шафран в топла вода или мляко за 5 до 10 минути, след което разбъркайте вливаната течност в овесената каша, докато се готви. Това ще добави фин флорален аромат към вашата овесена каша."

Може да се добави и към мляко и чай за намаляване на възпалението и подобряване на храносмилането.

Индийско орехче

Индийското орехче съдържа съединение, наречено миристицин, за което е установено, че подпомага храносмилането чрез стимулиране на храносмилателните ензими. Подобреното храносмилане помага на тялото да разгражда храната по-ефективно, като потенциално подпомага метаболитните процеси.

„Индийското орехче може да подпомогне храносмилането и да подобри метаболизма на мазнините. Неговите етерични масла също насърчават детоксикацията, което може да насърчи метаболитното здраве“, казва тя.

Индийското орехче е най-добре да се добавя към смутита и печива. Добавете щипка към сутрешното си смути или любимите мъфини.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина