16 музикални светила от 9 държави се събират в Пловдив тази вечер за “Концерт на 8 рояла“

Автор: Plovdiv Now 8828
16  музикални светила  от 9 държави се събират в Пловдив тази вечер за “Концерт на 8 рояла“

Маестро Байнов и неговата звездна формация стартират турнето си именно от  Столицата на културата днес - 16 ноември. За първи път у нас  в Пловдив, от 19.00 часа в зала С. И. Л. А. ще се осъществи концерт с 360 градуса видимост.  Pоялите ще бъдат специално озвучени, споделят организаторите, няма да се разчита само на акустичния звук, така всеки един зрител ще се наслади на концерта по най-добрия начин. Диригент на уникалното събитие е един от големите наши диригенти  - Маестро Паликаров.

Турнето на Осемте рояла  е до такава степен специално и важно за  света на класическата музика, че фирмата "Щайнгребер" /Steingraebеr/ която е водещ производител на рояли, застава зад него,  изпращайки  4 от своите шедьоври в знак на подкрепа. Германската семейна фирма, с над 200-годишна история задава най-високия стандарт в своята сфера. Сътрудничеството им с Маестро Байнов, идеолога на проекта, датира от десетки години. Самият той споделя, че е поласкан от оценката им. Както и че: "За първи път в България  ще бъде изпълнена Рапсодия в синьо на Гершуин на няколко рояла. Моята транскрипция на това произведение  сме я свирили по цял свят с огромен успех. Сега за първи път  ще бъде изпълнена в родината ми"

Шестнайсетте пианисти са подбрани измежду най-добрите лично  от Маестро Байнов. Те са от 9 държави на 3 континента . 

Луиджи Казели е професор  в Академията в Болоня. Мери Уу е професор  в Хонг- Конг (Chinese University)

Зузана Суханова е Магистър Доктор в Братислава.  Всички останали музиканти  са доценти по пиано в академии, консерватории и  университети в своите държави. Билетите са в продажба на еventim.bg и на касата пред Общината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина