150 деца, лишени от родителска грижа, получават хранителни продукти и учебни пособия

Автор: Plovdiv Now 3508
150 деца, лишени от родителска грижа, получават хранителни продукти и учебни пособия

150 деца, лишени от родителска грижа, получават като дарение хранителни продукти и учебни пособия. Жестът е от страна на веригата магазини T MARKET и компанията собственик “Максима България”.

Партньор в реализацията на тази добра идея е НФ „Свети Никола“ - неправителствена хуманитарна организация, която работи с над 38 домове за сираци.

“За нас, като социално отговорна компания и най-вече като хора, е изключително важно да подкрепяме най-уязвимите. За първи път в историята, учебната година започна в условия на извънредна епидемична обстановка. Първият учебен ден е ново начало, предизвикателство и изпитание и  всички ученици следва да имат равен старт – особено във времена на криза. За съжаление, има много нуждаещи се, които не могат да си позволят необходимото. Затова ще направим така, че да помогнем поне на част от тях”, коментира Петър Павлов, генерален директор на “Максима България”.

Инициативата отразява дългосрочния ангажимент на компанията към грижата за децата и си поставя две основни цели – да допринася за пълноценното им израстване и да бъде полезна в грижата за тях. Веригата се стреми да допринася за по-пълноценния и качествен живот на тези, които се нуждаят най-много от подкрепа.

Подкрепата на деца в нужда за нас е възможност да преминем отвъд територията на ежедневната грижа за хората към грижата за деца в нужда, което напълно отразява ценностите на компанията. За T MARKET е важно тези деца да изживеят едно щастливо и безгрижно детство, каквото всяко дете заслужава.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина