Над 200 артисти, които живяха в каравани, си взимат довиждане с Пловдив с прощален уличен парад

Автор: Plovdiv Now 4998
Над 200 артисти, които живяха в каравани, си взимат довиждане с Пловдив с прощален уличен парад

CITI - INTERNATIONAL CENTER FOR TRAVELLING THEATERS  тръгнаха да бродят по пътищата на Европа - пеша, с коне, велосипеди или камиони, за да достигнат до Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.

От 1 до 10 юни 2019 г. те създадоха 3 големи артистични лагера - в кв. "Тракия", в кв. "Столипиново" и край Гребната база. Най-древният непрестанно населяван град в Европа - Пловдив - посрещна повече от 200 творци, техници и арт хроникьори, които дойдоха да споделят своето изкуство с гостите и жителите на Пловдив.

На 10 юни 2019 г. в Пловдив всички 15 компании ще проведат прощален уличен парад. Началният час е планиран за 17.00 часа, а мястото е на площад „Стефан Стамболов“.

Проектът е част от програмата за домакинството на града като европейска столица на културата.  Пътуващите трупи  пристигнаха на коне, с велосипеди, каравани, камиони  и пеша преди няколко дни в Пловдив и започнаха представленията си в специално създадените артистични лагери на Гребната база в район “Тракия“ и в квартал “Столипиново“.

Поканата към тях отправя преди 5 години Международното обединение на близо 60 пътуващи театъра, съчетало усилия за реализирането на проекта с Фондация Пловдив 2019 .

 „С изразните средства на уличното изкуство  искаме да представим  различията между нациите, но и това, което ги обединява.  Надяваме се чрез всички  истории за пътя да вдъхновим младите поколения и да им подадем ключа към по-добър живот, разказа Андреас Кристоу. В тези 10 дни гражданите и гостите на Пловдив можеха да присъстват  ежедневно на концерти на открито, на театрални спектакли. Забавляваха ги също циркови артисти и комедианти, имаше и много артистични работилници. Кулминацията на „Пловдив Каравана“ големия уличен парад в центъра на града .

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина