13 млади дами от колежа от Бръшляновата лига “Йейл“ с концерт в центъра на Пловдив СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 17673
13 млади дами от колежа от Бръшляновата лига “Йейл“ с концерт в центъра на Пловдив СНИМКИ

Whim ‘n Rhythm е най-старият дамски акапелен ансамбъл на Колежа от Бръшляновата лига "Йейл". Основан е по подражание на мъжките акапелни състави в университетa, чиято вокална традиция има 160-годишна история.  Репертоарът на състава се характеризира със стилово разнообразие с концентрация предимно върху джазови композиции и обработки, в съчетание със спиричуъли, кънтри и поп музика и други.  Селекцията единствено на завършващи (от м. май т.г. - вече завършили) своята бакалавърска степен кадри е гаранция за опита и вокалните умения на всички 13 вокалистки.

Тази година, ансамбълът ще гостува за втори път в България! Посещението им ще представлява част от обширно концертно турне, което ще обхване няколко континента и ще включва САЩ, Австралия, Колумбия, Япония, Китай, Индия, Тайланд, ЮАР, Румъния и България!

Централно събитие от програма им в страната ще представлява и техният концерт в Пловдив - Европейска столица на културата за 2019 г. Не пропускайте изпълненията на този уникален състав на 8 юли на Римския стадион в центъра на града!

Начало: 19:00ч., вход – свободен.

Концертът се организира от Yale Club of Bulgaria в партньорство с Комисия Fulbright и се осъществява чрез финансовата подкрепа на Фондация Plovdiv2019 и любезното съдействие на Американски колеж в София.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина