1200 нови паркоместа в Пловдив, мислят промяна в цените за паркингите и наредбата за скобите

Автор: Благовест Андонов 9630
1200 нови паркоместа в Пловдив, мислят промяна в цените за паркингите и наредбата за скобите

1200 са новите паркоместа в Пловдив от началото на годината, заяви кметът Здравко Димитров. Днес бяха открити 100 нови места за паркиране в район „Централен” с облагородяването на карето около ул. „Прогрес” и бул. „Копривщица”.

До този момент най-много паркоместа са открити в район „Западен” – 400, в „Централен” са 220, като предстоят още 100, „Източен” – 60, като предстоят още 100, „Северен” – 100, като предстоят още 100, в „Южен” също са над 100, "Тракия" са над 300, като предстоят да се открият още 150. 

В момента скоби за паркоместата се слагат, ако има голям брой живеещи, които искат услугата. Кметът  заяви, че може да се измисли нов механизъм за резервираните места, като очаква и предложения от районните кметове.

„Проблемът е, че със скобите друг не може да спира през деня, а местата стоят празни. Това е неудобството, особено на места, където има офиси, банки и други институции.  Районните кметове решават  – където искат да бъдат със скоби, където по часове”, каза Зико.

Друга промяна, която трябва според кмета е цената за паркиране по общинските паркинги да бъде променена, според това къде са намира той. В момента цената е твърда – 50 лева на месец, независимо къде се намира паркингът. Зико даде пример с Колодрума, където паркингът стои празен, а в съседство частните са пълни, като разликата е 10 лева.  Според него тарифата трябва е гъвкава от 20 до 80 лева, според мястото на съоръжението.

Около Гребната база вече има и над 100 безплатни паркоместа, след като бе махната кабинката откъм „Марица- Юг”. Оказало се, че разходите по заплатите на служителите и издръжката на кабината са били по-високи от приходите в хазната.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина