12-годишните близнаци Мирко и Валерио от Сицилия спечелиха сърцата на пловдивчани

Автор: Деница Лещева 7723
12-годишните близнаци Мирко и Валерио от Сицилия спечелиха сърцата на пловдивчани

12-годишните близнаци Мирко и Валерио от Сицилия спечелиха сърцата на пловдивчани с невероятни изпълнения на цигулка. Интересният дует откри концерта на Римския стадион, част от Видео фестивал "Живот", с интерпретация на музиката от популярния филм "Карибски пирати". Момчетата свирят едва от три години, но вече са овладяли инструментите си до съвършенство. Малките музиканти успяха да впечатлят публиката не само с изпълненията си, но и с присъствието си на сцената. 

Участниците във фестивала са победители в един от най-големите вокални конкурса на Италия Videofestival Live. За концерта в Пловдив пристигнаха и независими артисти, които транслират музика в повече от 60 страни и 100 радио станции по целият свят.

Инструментална музика изпълни композиторът Александро Порчело, носител на най-високата премия на Music Awards в Лос Анджелис.

Специален гост бе артистът Яков Смирнов от Украйна - един от участниците в Евровизия, представляващ Украйна в конкурса. Гост на фестивала в Пловдив ще бе и един от основателите и „баща“ на музикалното направление „Итало диско“, както и много други интересни артисти.

Изпълнители от различни стилове, между които рап, поп и диско, забавляваха публиката в продължение на почти 3 часа.

Ето как видя събитието фоторепортерът ни Румен Куртев:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина