10 мача и 6-ма българи на боксовата гала в Колодрума - вижте всички срещи

Автор: Георги Анастасов 7130
10 мача и 6-ма българи на боксовата гала в Колодрума - вижте всички срещи

10 оспорвани и атрактивни мача ще видят феновете на гала вечерта на профасионалния бокс в Колодрума на 14 октомври, събота от 19 часа. Шестима българи участват в тях, 4 от битките са в тежка категория, като има боксьори от цял свят. Гвоздеят на програмата е ясен - боят в 12 рунда за междуконтиненталната титла в полутежка категория на WBA между нашия Тервел Пулев и американеца Дешон Уебстър. Този мач, естествено, ще бъде последен и се очаква да започне не преди 22 часа.
Другите българи са талантът на пловдивския клуб Юнайтед Спорт Пенчо Цветков, който ще излезе за втория си мач на профи ринга. В първия 19-годишният боксьор победи германец преи няколко седмици. Сега Пенчо ще кръстоса ръкавици с 42-годишен латвиец със 77 мача при професионалистите. Дебют в професионалния бокс ще направи българската с нигерийски корен Джоана Нуамеруе, която е актриса, каскадьорка и бивша кикбоксьорка. Нейна съперничка ще е сръбкиня. Коко Семерджиев се завръща на 47 години в битка срещу Борислав Занков - Боби бокса. Спас Генов ще проведе реванш с грузинеца Леван Шония , когото победи на галата на Тервел Пулев и Хюи Фюри миналия октомври в София. Тогава Шония втрещи всички, като налетя да бие треньора си след края на мача.

Радва се, че Пловдив е домакин на такова събитие. Оттук са тръгнали голеи боксьори, очаквам зрелищни битки, ще бъда на първия ред в залата, заяви кметът на града Здравко Димитров на официалната пресконференция за събитието. Тук сме, за да покажем, че всички сме заедно, какъвто е девизът на Пловдив. Пловдив е моят роден град, който напуснах преди 33 години, но е много специален за мен. Елате на галата, защото има какво да видите, нека заедно превърнем това събитие в един подобаващ завършек на една страхотна година за Пловдив, който бе европейска столица на културата. С Кубрат се познаваме от 25 години, но сега вече работим и заедно, така че имаме общо 50 години опит и стаж в бокса, заяви мениджърът на братя Пулеви Ивайло Гоцев. Припомняме, че Кобрата е съорганизатор на галата и ще бъде в ъгъла на Тервел по време на срещата с Уебстър. Ивайло Гоцев не пропусна да благодари специално на спонсорите ина Гранд хотел Пловдив, който е настанил участниците в шоуто.

Вече са продадени 4000 билета, очакваме залата да се напълни, съобщи още Гоцев. В четвъртък от 18 часа ще се проведе открита тренировка на Тервел и Уебстър за фенове и журналисти в мол Плаза. В петък на същото място от 16 часа ще бъде официалният кантар на съперниците в галата. Припомняме, че билетите са на съвсем приемливи цени - 20, 30, и 40 лева. Те се разпространяват в мрежата на eventim.bg. Има и ВИП пропуски на цена от 100 лева.

ПРОГРАМАТА ЗА ГАЛАТА В КОЛОДРУМА В СЪБОТА ОТ 19 ЧАСА

Сара Марянович, Сърбия - Мария Живкович, Сърбия - 6 рунда по 2 минути, суперлека категория

Даниел Бучиуч, Румъния - Нусмир Месанович, Босна и Херцеговина - 6 рунда по 3 минути, средна категория

Игор Шевазуцки, Украйна - Даниел Роблес, Испания - 6 рунда оп 3 минути, тежка категория

Джоана Нуамеруе, България - Кристина Шварц, Сърбия - 4 рунда по 2 минути, категория "перо"

Пенчо Цветков, България - Едгарс Калнарс, Латвия - 4 рунда по 3 минути, тежка категория

Константин Семерджиев, България - Борислав Занков, България - 8 рунда по 3 минути, лека тежка категория

Патрик Майлата, Нова Зеландия - Павло Кроленко, Украйна - 6 рунда по 3 минути, тежка категория

Богдан Дину, Румъния - Озбърн Макимана, ЮАР - 8 рунда по 3 минути, тежка категория

Спас Генов, България - Леван Шония, Грузия - 8 рунда по 3 минути, лека тежка категория

Тервел Пулев - България - Дешон Уебстър, САЩ - 12 рунда по 3 минути, полутежка категория

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина