10 картини от побратимения Санкт Петербург подарък за Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5927
10 картини от побратимения Санкт Петербург подарък за Пловдив

Десет графични платна на известни руски художници с изгледи от емблематични места в Санкт Петербург получи като подарък Пловдив от побратимения руски град.

Дарението бе връчено от представители на Държавна филхармония в Санкт Петербург, които пристигнаха в Пловдив за спектакъла Show Opera с участието на най-добрите гласове на Марийнския и Болшой театър

Картините са изложени във фоайето на Дома на културата „Борис Христов“. Те ще останат определено време там, за да може пловдивчани и гостите на града да се запознаят с красотите на Санкт Петербург и с творчеството на художниците. Творбите ще обогатят фонда с художествени произведения на Дома на културата.

В 19 часа тази вечер в Дома на културата „Борис Христов“ традиционният Пролетен бал в Операта ще представи за първи път в България "Опера шоу" - един проект, превърнал се във визитна картичка на Санкт Петербург.  Спираща дъха музика, популярни оперни арии, безсмъртните неаполитански песни и колоритни руски романси ще звучат в изпълнение на най-добрите гласове на Руската школа - солисти на Марийнския театър, Болшой театър, Виенската държавна опера и др.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина