10-годишният Ники се бори да оздравее в пловдивска болница! Има нужда от нашата помощ

Автор: Plovdiv Now 145774
10-годишният Ники се бори да оздравее в пловдивска болница! Има нужда от нашата помощ

10-годишния Ники Костов вече година редува детската си стая с болничната.

Малкият боец страда от „остеосарком“ на едното краче, направена му е операция за изрязване на костта и му е поставена протеза. Получил е обаче разсейки в белите дробове, за което отново е извършена хирургична интервенция в Германия и лечението му ще продължи у нас. Трябва да му бъдат проведени 5 имунотерапии със скъп медикамент, като само единият курс струва 170 000 лв. Наскоро Ники започва втория курс. Той не се предава, но нужните средства за лечението му са непосилни за семейството. Така че надеждата им е във всички добри хора, които с помощта си ще дадат шанс да детето да живее.

Ники е ученик в НУ "Васил Левски" в Сливен. Умен, винаги усмихнат, приветлив и много подвижен, той се радва на щастливо детство. Ники е и прекрасен ученик. Завършва със специална грамота от неговия класен ръководител за добро поведение, възпитание, за своето добро сърце и съпричастност към другарчетата му в клас. Един ден, по време на гоненица в междучасието, Ники си удря крачето. Заболява го, но това е обикновена синина и нищо повече. Нещо, което се случва на всички деца десетки пъти. След пет дни обаче, не само, че болката не минава, но се и засилва, а кракът се подува. Правят се два скенера един след друг, като вторият е с контрастно вещество и показва "киста" на крачето.  Лекарите съветват семейството да се направи операция за премахването ѝ в Стара Загора. С направената задължителна биопсия идва и страшната новина – костен тумор! Веднага семейството заминава за София.

За съжаление, на 1-ви април лекарите потвърждават диагнозата на Ники – остеосарком. Родителите са съкрушени и изплашени. Осъзнават, че им предстои най-тежката битка в живота – битката за оцеляването на техния син. Детето започва спешна химиотерапия в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

Родителите решават да изпратят комплектованата медицинска документация за състоянието на Ники в специализираната болница "Acıbadem International Hospital" в Турция и в още една клиника в Германия. От Германия се получава становище за ампутация на крака. Семейството категорично отхвърля този вариант и поради тази причина Ники е опериран в ортопедичната клиника в Горна Баня. На 4-ти септември м.г. д-р Патриков и екипът му сътворяват истинско чудо и поставят протезата, успяват да спасят крачето на Ники. Операцията е одобрена от Здравната каса, но протезата не е растяща и предстоят още няколко операции за периодично удължаване чрез подмяна на модули, които не се поемат от НЗОК.

Към момента лечението на Ники продължава в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, като детето не ходи на училище, постоянно е по болници и семейството изпитва финансови затруднения, тъй като майката не работи и трябва да придружава момченцето.

Борбата ще е дълга и непредвидима, а разходите са непосилни за семейството. Дайте шанс на Ники!

Дарителска сметка

IBAN:BG63UNCR70001523564841
BIC: UNCRBGSF
гр. Сливен
Николай Валентинов Костов

Paypal: [email protected]

Helpkarma
С теб сме, Ники!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина