Злото е заразно! Ултраси съблякоха момче от Спортното, взеха му фанелката на Ботев

Автор: Plovdiv Now 2742
Злото е заразно! Ултраси съблякоха момче от Спортното, взеха му фанелката на Ботев

Само ден след като в София хулигани нападнаха 14- годишно момче в Градския транспорт, за да съблекат фанелката му на ЦСКА, в Пловдив е станал аналогичен инцидент. 15- годишно момче от Спортното училище е било нападнато от четирима ултраси , които го заплашили с отвличане и му съблекли фанелката , която била с надписа на футболен клуб "Ботев", научи PlovdivNow. Нападението е станало в понеделник следобед на бул. "Шести септември" , на спирката пред Спортното училище. 

Момчето с инициали К. К. чакал автобус заедно със свои съученици, когато към него се приближили 4 момчета със суичъри и качулки и започнали да го дърпат към спряла наблизо кола. Заплашвали го, че ще го качат вътре, а след това го накарали да си свали фенската фанелка. След като го оставили гол до кръста, те се качили в автомобила и изчезнали. 

По-късно бащата на момчето е подал сигнал в полицията и във Второ районно е започнало разследване на случая. Ден по-късно нападателите са разкрити от полицаите от районното и задържани. В ареста са отведени 16-годишният Кристиян К. и 19- годишният Никола Г. Срещу тях са повдигнати обвинения са нападението. Другите двама също са установени, разпитани и освободени. Кристиян и Никола имат  предишни криминални прояви за аналогични престъпления. Младежите от фенклуба на Локомотив, а двама от тях тренирали бокс в боксовия клуб  - "Лаута Арми". 

16-годишния Кристиян К. 

Никола Г. /19г/

Пострадалото момче е състезател по лека атлетика. Съучениците му го описват като възпитан и неконфликтен. 

По случая е образувано дознание в прокуратурата и виновните ще бъдат изправени пред съда. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина