Заработи първият общински многоетажен паркинг в Пловдив, част от местата вече са заети

Автор: Plovdiv Now 6784
Заработи първият общински многоетажен паркинг в Пловдив, част от местата вече са заети

Официално бе открит първият общински многоетажен паркинг в Пловдив. Съоръжението се намира на ъгъла на улиците „Орфей“ и „Звезда“ и осигурява места за 150 автомобила.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на район „Западен“ Димитър Колев, заместник-кметът „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев и председателят на общинския съвет Александър Държиков прерязаха символично лентата на новия паркинг. Водосвет за здраве и успех пък отслужиха отец Пантелеймон и отец Рашко от храм „Свети Климент Охридски“.

"Бъдещето е в такъв тип паркинги, защото има остра нужда от места за паркиране. Трябва да се пести всеки един сантиметър, особено в град като нашия, който вече страда от презастрояване“, заяви кметът Здравко Димитров. Той подчерта, че се радва за новото съоръжение в „Западен“, защото е бил районен кмет и живее в района.

"Много съм развълнуван, че успяхме да изградим този така нужен за жителите на "Западен" паркинг. Пожелавам на всички мои колеги да имат възможността да направят подобни съоръжения, защото това е пътят към решаването на проблемите с паркоместата в Пловдив", заяви от своя страна кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Инвестицията е на стойност 3,3 милиона лева с ДДС. Паркингът е с капацитет от 150 места, разположени на общо 3 нива. На всяко от тях има по две места за хора с увреждания. Паркирането е напълно автоматизирано – с автомати за самотаксуване, бариери и видеокамери. Предлагат се и месечни абонаментни карти на стойност 50 лева, които се издават от ОП „Паркиране и репатриране“. До момента вече са заети 45 места от живеещите в района. Паркингът може да се ползва и почасово срещу 1 лв. На партерното ниво са обособени три големи търговски площи. Те ще се дават на търг под наем. Две от тях са за продажба на промишлени стоки, третото е за кафе-сладкарница, която ще бъде пригодена за ползване и въведена в експлоатация от самия наемател.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина