Вместо пазара на “Младежка“ - зелени пояси, водни атракции места за отдих

Автор: Plovdiv Now 7014
Вместо пазара на “Младежка“ - зелени пояси, водни атракции места за отдих

Готова е идейната разработка за ул. „Младежка“. Припомняме, че сагата с пазара на улицата, чийто концесионер бе Атанас Червенков - Райфъла, приключи в началото на годината, когато съдът разпореди прекратяване на концесията, а имотът бе върнат отново на Община Пловдив. Търговската улица обаче ще излезе от опеката на ОП "Общински пазари", като според проекта на новия Общ устройствен план цялата улица се превръща в зелена зона за отдих и рекреация. 

Планирана е цялостна подмяна на настилката и инфраструктурата, включително и на площадното пространство пред Областна управа, където ще има водна площ и нови детски съоръжения.

В началото на улицата предстои да се обособи пространство за най-малките с детска площадка и кътове за сядане. Следва зона за тийнейджъри, на която ще бъдат разположени спортни съоръжения, както и територия със свободен интернет и беседка.
Веднага след кръстовището на ул. „Младежка“ и ул. „Пенчо Славейков“ е предвидено второ водно съоръжение. В участъка след него ще се обособи фермерски пазар с оригинално оформление на щандовете.
 
В зоната до кръстовището на ул. „Младежка“ и бул. „Копривщица“ ще бъдат разположени търговска площ и паркинг за автомобили, като броят на паркоместата ще е същият, както преди реконструкцията.
 
По протежение на цялата улица ще има улично и художествено осветление. Предвижда се и запазване на съществуващата растителност и разширяване на зелените площи с над 30%.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина