Ученици от Пловдив дариха почти 5 000 лв. на Клиниката по детска хирургия СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5264
Ученици от Пловдив дариха почти 5 000 лв. на Клиниката по детска хирургия СНИМКИ

Общо 4 800 лв. събраха ученици от ОУ "Княз Александър I" по време на благотворителния коледен базар в училището. Сумата бе дарена на Клиника по детска хирургия в УМБАЛ "Свети Георги" по-рано днес.

Всяка година децата даряват събраните средства за различни каузи. Миналата година са зарадвали отделението по детска онкохематология в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги".

Освен дарението, младите благодетели донесоха подаръци на пациентите. Самите те също получиха коледни изненади и грамоти от началника на клиниката проф. д-р Пенка Стефанова.

Припомняме, че вчера ученици от пловдивското школо "Алеко Константинов" гостуваха в Клиниката по детска онкохемотология. Децата събрали 750 лева, купили подаръци за всички свои по-големи и по-малки събратя в отделението, и отишли на място в клиниката. Един от родителите допълнил инициативата, като довел Дядо Коледа в болничното заведение и превърнал деня в истински празник за децата, настанени там. Учениците досущ като джуджетата на Добрия старец раздали подаръци на всички.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина