Три конкурса предизвикаха децата в “Западен“, има победители, има и награди

Автор: Plovdiv Now 3221
Три конкурса предизвикаха децата в “Западен“, има победители, има и награди

Три конкурса организираха ОУ „Елин Пелин“ и читалище „Гого Мавров-1930“ в Пловдив. Те са по повод 24 май и се провеждат с подкрепата на кмета на район „Западен“ Димитър Колев.

Конкурсите, озаглавени „Молба на книгата“, „Поздрав за 24 май – Ден на българската просвета и култура“ и „Лято, за което мечтая“ бяха изцяло онлайн заради мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса. В тях взеха участие деца от вторите и третите класове на училището, като основна цел на инициативата е развитието на творческото мислене, креативност и грамотност.

Конкурсът „Молба на книгите“ насочва вниманието на децата към отнасянето с уважение и внимание към тези извори на знания, като учениците имаха възможност с избрани от тях изразни средства да покажат това. Конкурсът, посветен на Деня на българската просвета и култура, също беше в по-свободен формат, като учениците изпратиха своите пожелания чрез картички, стихотворения, есета и всякакви други произведения, които самите те са сметнали за подходящи. „Лято, за което мечтая“ пък даде възможност на децата да изразят своите желания за бленуваната от тях предстояща лятна ваканция.

Най-добрите произведения и в трите конкурса бяха избрани след обстоен преглед от жури, в което освен кмета Димитър Колев взе участие и директорът на ОУ „Елин Пелин“ Таня Вангелова. Всички отличени ще получат своите грамоти по интернет, а наесен, когато ще се възобнови присъствената форма на обучение, ще им бъдат връчени лично от кмета на район „Западен“. Всички участници получават и още една приятна изненада – читалище „Гого Мавров – 1930“ им предоставя безплатен абонамент за огромния фонд на своята библиотека до края на лятната ваканция.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина