Три дни забавления за децата в парк “Ружа“ по случай 1 юни

Автор: Plovdiv Now 3819
Три дни забавления за децата в парк “Ружа“ по случай 1 юни

Район „Западен” отправя покана към родителите да доведат своите деца в парк "Ружа". В три последователни дни това ще бъде пространството, на което малките ще се забавляват с много игри, танци и творчески занимания.

За първи път се организира изложбата „Моят любимец“ (31 май, 17:30 – 19:00 ч.). Децата ще ни запознаят със своите кучета и котки, с които съжителстват. Д-р Костадин Шанков ще даде полезни съвети как да се грижат за тях, заедно ще почетем книжки и ще рисуваме. Целта на събитието е да покажем колко щастливи са децата, когато имат свой любимец, както и да насърчим тези, които се колебаят дали да отглеждат такъв в своя дом.

Първи юни е денят на детето. Той ще бъде отбелязан подобаващо с много спортни игри и настроение, децата ще бъдат вдъхновени да рисуват на тема „Моето лято” или „Моят празник”. За развитието на тяхното въображение районната администрация е подготвила дървени свещници и саксии, гипсови фигури, които могат да оцветят и декорират с различни материали. Вълшебници ще преобразят лицата на децата и те ще се превърнат в приказни герои, а от Divna Botanica ще изнесат урок как да засадим цветя. Градусът на празничното настроение ще бъде повдигнат с дегустация на шоколад „Гайо”.

На 2 юни ще се реализира  проектът „Детски здравни къщи“ от 10:00 ч. до 15:00 ч. 8 тематични шатри ще бъдат разположени в парковото пространство, като децата ще научат много полезна информация за здравословни навици и как да повишат своята здравна култура. Програмата обхваща основни здравни теми - въздух, вода, храна, почивка, движение, зависимости, слънчева светлина и психично здраве. 

Освен че изявата ще зареди децата с много позитивно настроение, тя ще има и образователен характер. Активностите ще бъдат ръководени от квалифициран медицински персонал, детски учители и ръководители от клуб „Приключенец”. Събитието се организира от АДРА България.   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина