„Традициите оживяват“ - уникален празник зарадва малки и големи в Прослав

Автор: Plovdiv Now 6365
„Традициите оживяват“ -  уникален празник зарадва малки и големи в Прослав

Уникален празник, посветен на българските традиции и обичаи, се проведе в квартал „Прослав“. Събитието, озаглавено „Традициите оживяват“ се организира от ДГ "Боряна" за втора поредна година, като се провежда с подкрепата на Община Пловдив и район „Западен“. Специални гости на тържеството бяха председателят на Общинския съвет Александър Държиков и кметът на района Димитър Колев.

„За да има една държава, за да съществува един народ, традициите трябва да бъдат съхранявани. Именно затова няма нищо по-хубаво от това да видя как нашите деца пазят тези обичаи“, заяви в приветствието си кметът Димитър Колев. Той поздрави директора на „Боряна“ Станислава Бекярова за всички прекрасни инициативи, с които представят детското заведение, както в страната, така и в чужбина. Кметът на района благодари и на Александър Държиков, който също уважи събитието, за това, че бяха отпуснати средства за ремонт на детската градина.

Децата от „Боряна“ пресъздадоха традициите и обичаите, свързани с пролетните празници. Те бяха бурно аплодирани от жителите на „Прослав“, които изпълниха центъра на квартала. Кулминацията в програмата пък беше участието на гайдарската група към НЧ "Никола Вапцаров", които омагьосаха всички с изпълненията си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина