Своеволие! Собственик на кафене в Пловдив се взе за господар на района

Автор: Plovdiv Now 14478
Своеволие! Собственик на кафене в Пловдив се взе за господар на района

Жители на „Западен” пропищяха срещу заведение на бул. „Шести септември” в близост до прелеза с бул.” Копривщица”. Според хората от района, собственикът на кафенето „Мориц” Костадин Бойчев редовно потъпква законите и правомощията си, като се взима за абсолютен господар в квартала.

Потърпевши разказаха, че са намирали колите си със спукани гуми, докато заведението буквално се разраства и заема все повече място, включително и паркинга на жилищните сгради. След 18:00 часа вечерта редовно се вадили още маси по тротоара, без да е законно. Според хората от близките блокове, собственикът е засял кипариси около заведението си, които обаче се намират на общинска пътека. Освен това е посипал нерегламентирано чакъл, за да постави повече маси и за капак – сложил е детски катерушки в непосредствена близост до трафопост. 

Именно последното предизвика и възмущение у родители, които сигнализираха до медията ни.

„Тук, където са тези детски играчки, минават 20 000 волта ток. Кабелите от трафопоста се виждат. Представете си какво може да стане. Самите катерушки също са на ток и просто не ми се мисли, каква беля може да се случи, ако стане някоя авария или късо съединение”, разказа клиент на заведението.

Жители на блока споделиха, че са виждали как някои от ястията се готвят в жилищната сграда и се продават в заведението. Другите оплаквания са свързани предимно с личността на собственика и държанието му спрямо „простолюдието”. Според съседи, той се държи сякаш е господар в района, а прийомите му са сякаш живее още през 90-те. 

TrafficNews подаде сигнал в Район „Западен”, откъдето обещаха да извършат проверка на заведението. Вчера „Мориц” е било посетено и от служители на Пловдивски общински инспекторат, а на заведението е бил съставен акт.

Констатираните нарушения са именно поставени маси на общински терен, както и детски катерушки в опасна близост до трафопоста. Медията ни научи също, че при предишни проверки също са били констатирани подобни нарушения, но на собственика са написани само предписания. Те обаче не са били изпълнени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина