Стотици хвърчила полетяха днес край Братската могила, раздават ги срещу усмивки

Автор: Добринка Димова 18394
Стотици хвърчила полетяха днес край Братската могила, раздават ги срещу усмивки

Стотици хвърчила полетяха тази сутрин край Братската могила, където за поредна година се провежда еднодневен семеен празник.  Всеки малчуган получи хвърчило срещу усмивка, а вятърът помогна небето да се изпъстри с цветни хартиени птици. Преди да започне голямото забавление организаторите подсилиха хлапетата със свежи плодове, сладкиши, минерална вода и сокове.

Докато батковците и каките пускаха хвърчила по вълните на вятъра, най-малките си измайсториха собствени ветропоказатели – зелени и сини за момчетата, жълти и червени – за момичетата. Други пък се състезаваха в надуване на балони.

На равна нога с децата им в пускането на хвърчила се пробваха и техните родители. Един от най-дейните бе кметът на район „Западен” Димитър Колев.  Той се пошегува, че е получил хвърчило за момчета – синьо, с весели и симпатични рибки.

„Повече от децата се радваме. И аз, и съпругът ми никога не сме пускали хвърчило”, сподели развълнувана Минка Коджафилова, която бе довела на празника 13-годишния си син и 5-годишната си дъщеря.

Хвърчилото на малката принцеса Никол било закупено предварително специално за празника. Момиченцето го избрало заради любимите си герои Елза и Олаф от „Замръзналото кралство”. Майката призна, че се е подготвила, разучавала е технологията за пускане на хвърчила, за да не се изложи пред хлапетата.

Празникът продължава и в следващите часове. Хвърчила има за всички, които искат да се включат, обещават организаторите.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина