Спряха отново проекта “Модър - Царевец“, този път заради жалба от хасковска фирма

Автор: Plovdiv Now 6265
Спряха отново проекта “Модър - Царевец“, този път заради жалба от хасковска фирма

Строителната компания „Монолит” АД стопира обществената поръчка за проекта „Модър – Царевец”. Фирмата, със седалище Хасково, е депозирала жалба до Комисията за защита на конкуренцията, като становището на управата е внесено тази сутрин.

Официално в сайта на комисията не са оповестени мотивите за това искане от страна на „Монолит” АД. Крайният срок за подаване на оферти за проекта изтича на 19-ти ноември. 

Припомняме, че първата поръчка се провали, след като само една фирма се яви на нея, а сумата бе 12 млн. лева. Единственият кандидат бе варненската фирма „Инжстройинженеринг“ ООД. Тя  обаче бе отстранена, тъй като не отговаря на предварително заложените критерии за изпълнител.

При първото заседание на комисията, по време на вторият опит за стартирането на поръчката се оказа, че в Общината не бе постъпила нито една оферта за пробива.

Половината от заложените пари, с които трябваше да стартира обекта тази година отидоха за погасяването на борчовете на МБАЛ „Св. Мина – 500 хил. лева.В сумата влиза проектирането на инженеринг на обекта, както и неговото строителство с пътните платна и прилежащата инфраструктура. Всички терени около обекта са отчуждени, което означава, че след проектирането на подлез, той може да започне да се изпълнява.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина