Сигнал за отрова край забавачка вдигна накрак родители и общинари в Пловдив

Автор: Добринка Димова 4150
Сигнал за отрова край забавачка вдигна накрак родители и общинари в Пловдив

Сигнал за разпръсната отрова в близост до забавачка в пловдивския квартал „Прослав” вдигна накрак родители и общинари. От рано тази сутрин притеснени майки и татковци, собственици на кучета, зам.-кметът на „Западен” Георги Георгиев, екологът на района и служители на ОП „Общинска охрана” обикаляха съседните улици, за да търсят отровата. Притеснението възникна от снимки, които жител на квартала публикува във Фейсбук.

„ВНИМАВАЙТЕ всички собственици на кучета в Прослав - разхвърляна е отрова цаца със сода каустик до детска градина „Боряна”. Моето умря току-що в мъка... и нищо не можеш да направиш”, алармира мъжът. На фотосите се вижда изпържена риба, посипана с бяло вещество, но не става ясно къде точно е била поставена „захранката”. Опитите на наш репортер и на родителите да се свържат с автора на снимките се оказаха неуспешни. И по тази причина часове наред хората обикаляха тротоари и градинки, оглеждайки всеки сантиметър. Но в крайна сметка не откриха нищо притеснително.  

„Нямаме официален сигнал. Просто служители на детската градина ни се обадиха и ние дойдохме да направим проверка”, обясни  Георги Георгиев. В момента той замества районния кмет Димитър Колев, който е в отпуск. Георгиев посочи, че също се е опитал да се свърже с човека, публикувал снимките, но безуспешно.

„Намерим ли го този, който слага отровата, ще го убием с голи ръце”, заканиха се собственици на домашни кучета, които също обикаляха квартала. Семейство Ирина и Георги Пеневи обясниха, че това не е първият подобен случай в квартала. „Преди време бяха хвърляли отрова до църквата и на малкия център. Има десетки отровени животни. Затова нашето куче го извеждаме задължително с намордник и на каишка, не го пускаме свободно. Страх ни е”, оплака се Ирина Пенева.   

Родители пък се питаха трябва ли да пострада някое дете, за да спрат да хвърлят отрова по улиците.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина