Полицията дебне за нарушители в Смирненски,но глобяват на избираеми улици

Автор: Plovdiv Now 3135
Полицията дебне за нарушители в Смирненски,но глобяват на избираеми улици

След като движението по бетонния мост бе преустановено, а това по "Модър-Царавец" все още не е пуснато на 100%, трафикът по малките улици на квартал „Христо Смирненски” рязко се увеличи. С това се засили и контролът от страна на полицията в квартала, които започнаха да глобяват редица автомобили, спрели неправелно по улиците. Пловдивчанин обаче се оплака, че засилените мерски се прилагат през късните часове на денонощието, когато реално няма движение, а не през натоварините от трафик часове. Той се възмущава също така, защото по думите му  глобяват само автомобили на избираеми улици, а не всички подред. 

До TrafficNews постъпи сигналът, в който шофьорът недоволства от глобата, която са му съставили през съботния ден. Той твърди, че от години на ул. „Йордан Гавазов”, живеещи в района паркират по този начин, като колите по думите му, не пречат на движението. Улицата е еднопосочна и според нашия читател паркираните возила от лявата страна не  създават пречка за преминаващите. В сигнала пише още, че те за първи път биват глобявани от 2 РУ и никога не е имало проблем с тяхното паркиране в района.

Той изпрати и видеоклипове , на които се вижда как колите по цялата улица са осъмнали със залепени на прозорците глоби, но на съседната ул. „Антон”, въпреки че и тя е еднопосочна и автомобилите са спрели в ляво, глоби липсвали.

В сигнала нашият читател не отрича,  че от лявата страна на улица не се спира, но по думите му, редът трябва да бъде въведен през деня, когато има движение , а не през нощта, както се е случило.

„Осъмнахме с честитки от 2ро РПУ написани в 23 часа. Искам да попитам толкова ли се решиха проблемите на 2 РУ да пише фишове и защо се пишат в 23 часа . Решили са да въведат ред, да го въведат през деня, а не през нощта докато хората спят. В момента живущите сме регулировчици , защото има коли и от ляво и от дясно. И защо на улица „Атон” не са санкционирани?!?” Пише мъжът.

На последно място нашият читател припомни чл. 94 ал.4, който разрешава спирането на еднопосочна улица от лявата страна, ако не пречи на движението.

ул. „Йордан Гавазов”,                                                           ул. "Антон"

Медията ни се свърза с директора на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов, който заяви, че заради хаоса от коли, който се създава през деня и ремонтите,  е акцентирано на по-засиления контрол в района, за да не се получават задръствания. Стоилов обаче допълни, че не е ясно защо на едната улица има санкционирани, а на другата не и защо това се е случило през тъмната част на денонощието. Той е категоричен, че е предвидено районното управление да засили контрола по всички улици на Смирненски.

Медията ни отправи въпроси относно казуса към пресцентъра на ОД МВР- Пловдив, като ги запозна със случая. TrafficNews очаква тяхното становище.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина