Похитителите, отвлекли момчето на Гребната, го карали да пълзи в краката им и да им чисти обувките

Автор: Plovdiv Now 9231
Похитителите, отвлекли момчето на Гребната, го карали да пълзи в краката им и да им чисти обувките

Хулиганите, отвлекли, снимали и рекетирали 16-годишен ученик от Пловдив, са го били и унижавали. Трима младежи бяха задържани снощи, след като жертвата им била открита в двора на училище близо до бул. "Пещерско шосе". Те го качили насила в автомобила на единия и го отвели в района на Гребната база. Там единият го заплашил с нож и го принудил да се съблече гол. След това му нарязали дрехите на парчета и ги хвърлили. 

Следващата серия от гаврата била да направят фотосесия  на голото момче. Заплашили го, че ако не им плаща по 1000 лева всеки месец, ще пуснат снимките му във фейсбук и инстаграм. 

Освен това похитителите го ритали в слабините, а след това го накарали да пълзи в краката им и да чисти обувките им.

Тримата са заловени от служителите на Второ районно, като двама от тях са възпитаници на пловдивското спортно училище. Третият е на 23 -годишен. Той  има регистрирана криминална проява през пролетта на миналата година, когато е заловен да шофира под въздействие на наркотични вещества. След задържането им в ареста, тримата младежи са направили пълни самопризнания.

Незабавно е образувано досъдебно производство, по което и към момента, се извършват активни действия по разследването.  Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида, характера и механизма на нанесените на пострадалия телесни повреди.

При извършените в хода на разследването претърсвания и изземвания в дома на единия от мъжете и в автомобила, с който е било извършено отвличането, са били намерени и иззети: 2 сгъваеми ножа, пистолет с надпис "ZORAKI" MOD 914 AUTO с боеприпаси, пистолет “ИЖ-76" CAL 8ММ,  пистолет "VOLTRAN" MOD 99,  нож тип “мачете” с дължина на острието около 50 см; пневматично оръжие със сгъваем приклад, дървена бухалка и парична сума в различни валути.

По делото предстои спрямо тримата задържани да бъдат повдигнати и предявени обвинения за отвличане. Спрямо единия от задържаните ще бъде повдигнато обвинение и за изнудване. След повдигане на обвиненията, тримата ще бъдат задържани от наблюдаващия прокурор за 72 часа, в рамките на които ще бъде внесено искане до съда за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предвидените от закона наказания за посочените престъпления са съответно: лишаване от свобода от 7 до 15 години за отвличането и лишаване от свобода от 2 до 8 години, както и глоба - за изнудването.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина