Подготвят и втория етап на реконструкцията на ул. „Царевец“, актуализират проекта

Автор: TrafficNews 4864
Подготвят и втория етап на реконструкцията на ул. „Царевец“, актуализират проекта

Община Пловдив вече се подготвя за ремонта и разширението на втория етап от ул. „Царевец“. Градските власти са пуснали директно договаряне за актуализация на проекта за реконструкцията на пътната отсечка от  бул. „Пещерско шосе“ до бул. „Свобода“.

В момента по улицата от кръстовището с ул. „Солунска“ до „Пещерско шосе“ се обновява по два договора – единият на ВиК за Южния обходен колектор, а другият с Община Пловдив – за разширението. Очакванията са до края на годината всички дейности там да приключат, а улицата се пусне в движение.

Дотогава и проектът за втория етап трябва да бъде актуализиран. Той ще бъде направен от „Инфрапроджект“ ООД, които са изготвили първия проект за ул. „Царевец“. Последният беше ползван само за идейна разработка, тъй като поръчката за обновяването на улицата бе пусната на инженеринг.  Сумата, с която ще се преработи проекта е 100 хил. лева без ДДС.

В мотивите записано, че участъкът от бул.” Пещерско шосе” до бул.” Свобода - продължение” е с асфалтобетонова настилка, която към настоящия момент е в лошо експлоатационно състояние. След пускането в експлоатация на съоръжението „Модър – Царевец”, се очаква ул. ”Царевец” да бъде още по натоварена и това налага възлагането на проектирането й последващо изграждане, с което ще се подобрят технико-икономическите характеристики, транспортното обслужване и безопасността.

Проектът трябва да се разработи с геометричните елементи в план и профил, както и проектната скорост да е съобразена с техническите характеристики за улица III клас, съгласно ОУП и ГПОД – гр. Пловдив. По него се предвижда линии на масов градски транспорт съответно да се предвидят джобове за спирки.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина